Praat vindt dat het bestrijden van kindermishandeling niet alleen de taak van professionals is, maar dat het de verantwoordelijkheid van ons allemaal is.
Daarom organiseert Praat publieksacties waarbij we kindermishandeling onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek.

Een van de motto’s van Praat is: Mensen kunnen iets pas zien als ze weten dat het er is. Bewustwording is dus de eerste stap in de bestrijding en preventie van kindermishandeling.
Het is daarom belangrijk om iedereen te betrekken bij de bestrijding van kindermishandeling. Dit doen we via de Praatposters en via de manifestaties ‘Nederland hangt de vuile was buiten’

Posters

Om kindermishandeling letterlijk achter de voordeur vandaan te halen, brengt Praat vier keer per jaar een Praatposter uit. Elke poster brengt een vorm van kindermishandeling onder de aandacht. De teksten van de posters worden aangeleverd door ervaringsdeskundigen.
We horen vaak dat mensen de posters erg heftig vinden, en dat zijn ze ook. Maar ze geven wel goed weer, hoe het voor een kind is om mishandeld te worden. Met behulp van de posters geven we eigenlijk inhoud aan het woord kindermishandeling. En ja, dat is heftig, maar nodig om het bewust zijn door te laten dringen dat kindermishandeling echt bestaat.

De posters zijn te bestellen.
Stuur ons een mail met daarin:

  • De tekst(en) van de poster(s)
  • Het aantal posters wat je wilt ontvangen
  • Je naam en adres.

Je krijgt van ons dan een mail terug, met een bevestiging, een betalingscode en een factuur. De kosten bestaan uit € 6.95 verzendkosten en € 1,– per poster. Wanneer we de betaling ontvangen hebben, sturen we de posters naar je toe.

De manifestatie ‘Nederland hangt de vuile was buiten’

De manifestaties die Praat organiseert zijn openbare bijeenkomsten in de buitenlucht. Tijdens de manifestatie ‘Nederland hangt de vuile was buiten’ nodigen we het publiek uit om hun eigen ervaringen, gedachten en gevoelens over kindermishandeling op een stuk wasgoed te schrijven. Vervolgens wordt deze vuile was ook echt op gehangen aan één van de droogmolens.
Met behulp van theatergroep Blik Bijzonder en een paar muzikanten vragen we op een toegankelijke een laagdrempelige manier aandacht voor kindermishandeling. En gaan we het gesprek aan met het publiek over dit kwetsbare onderwerp.

Voor een impressie van onze manifestaties:

Alle vuile was die we op deze manier verzamelen gaan we in de toekomst gebruiken om een grote waslijn over de Afsluitdijk te spannen.

De manifestaties worden vaak georganiseerd in samenwerking met een gemeente of een organisatie werkzaam op het gebied van de jeugdzorg en jeugd gezondheidszorg.
Het effect van de manifestatie is het grootst wanneer de manifestatie wordt ingebed in een project, of tijdens andere activiteiten die kindermishandeling onder de aandacht brengen.

Voor meer informatie over de manifestatie ‘Nederland hangt de vuile was buiten’, kan je contact opnemen met ons opnemen.