Muziek luisteren is goed voor je! Wij willen in de Week tegen Kindermishandeling graag aandacht geven aan een drietal mooie ‘muzikale’ initiatieven van mensen die ontzettend begaan zijn met dit onderwerp.

Zíj is docente aan de Fontys Hogeschool in Sittard én muzikant. Zij heeft een prachtig nummer geschreven in het Limburgs dat helemaal aansluit bij het thema van de Week tegen Kindermishandeling, ‘… dichterbij dan je denkt.’

Guido is sociaal werker voor Jong Renkum en in samenwerking met lokale jongeren heeft hij een rap gemaakt. Het gaat volgens Guido vooral over de gebeurtenissen waardoor veel jongeren zich in de criminaliteit storten (denk aan kindermishandeling, werkloosheid etc.). De rap speelt in op de emoties van de jongeren en het verantwoordelijkheidsgevoel.

Meer weten, kijk hier op de Insta van Sociaalwerkers Jong Renkum

Een aantal leerlingen van de Theresiaschool heeft samen met gymdocent en muzikant Rik Kuperus en muzikant Jairzino een lied gemaakt tegen huiselijk geweld. Dit lied is professioneel opgenomen in de studio van Rotterdam Airlines.  Zij hopen met dit lied een steentje bij te dragen in het terugdringen van het aantal gevallen huiselijk geweld en kindermishandeling.

Zie hier de korte docu over hoe dit lied tot stand is gekomen